donderdag 11 september 2008

JAN EN BEP IN FRANKRIJK.




Dinsdag 5 augustus.

Vandaag voor mij alweer de laatste etappe, morgen ga ik terug naar Le Puy en donderdag reis ik terug naar Nederland met de trein. Het was weer een mooie wandeling, bijna geen dorpjes onderweg, veel open landschap en weer behoorlijk heet. We hadden gelukkig fruit, water en koekjes bij ons want we kwamen niets tegen waar we iets konden kopen.

Om half twee kwamen we aan in Saint Albain sur Limagnole waar we lekker gingen lunchen, er was ook een mooie eenvoudige kerk waar het natuurlijk heerlijk koel was.

We vonden het te heet om nog 12 km. te lopen naar Aumont Aubrac vanwaar ik met de trein terug naar Le Puy zou gaan, dus namen we een taxi. De taxichauffeur heeft ons bij een hotel afgezet. Jan blijft hier een extra nachtje om wat uit te rusten. We gingen bij het station informeren hoe laat de treinen gaan , maar naar Le Puy was het toch wel een hele onderneming en alleen via allerlei omwegen.

Gelukkig vroeg Jan aan de hoteleigenaar of er een andere manier was en die was er , er rijdt een busje langs de wandelroute die bagage maar ook personen naar de plaats van bestemming brengt, voor 25 euro kan ik morgen met het busje naar Le Puy.

We hebben lekker gegeten in het Hotel en nog even op het terras gezeten, een leuke ontmoeting met een man uit Schotland die heel enthousiast over z'n land vertelde en met een ned. man die met z'n gezin en oma op de terugweg was en een slaapplaats zocht, we raakte aan de praat met hem hij wist niets van een wandelroute naar Santiago en al helemaal niet dat je dat vanuit Nederland kan doen, hij vertelde dat hij wel uren naar Jan zou willen luisteren. Bep.

Geen opmerkingen: